Sense Beauty Studio
Haarverzorging

Zo verzorg jij je haar het best

Heb jij, net als vele andere mensen, last van dof haar? Dan zorg je waarschijnlijk niet goed genoeg voor je haar. Voor een mooie glanzende gloed op je haar moet je goed voor je haar zorgen en dat is nog niet altijd even makkelijk. In dit artikel vertel ik je meer over hoe jij goed voor je haar kan zorgen om dof haar te voorkomen en een mooie glans in je haar te krijgen. 

Hitte

Veel vrouwen gebruiken heel vaak een krul- of stijltang, zelfs vaak té vaak. Regelmatig je haar stijlen of krullen zorgt ervoor dat je haar veel te vaak wordt blootgesteld aan hitte. Wanneer haar te veel wordt blootgesteld aan hitte gaat het afbreken, waardoor dof haar de uitkomst is. Zorg dus liever voor een kapsel die niet afhankelijk is van een krul- of stijltang, waardoor je je haar niet hoeft bloot te stellen aan deze hitte. Ook het droog föhnen van je haar moet je niet te vaak doen, ook deze hitte zorgt namelijk voor het beschadigen van je  haar.

De producten

Naast dat je je haar niet voortdurend moet blootstellen aan hitte, moet je ook gebruik maken van de juiste producten om je haar weer glanzend te krijgen. Gebruik dus de juiste shampoo en conditioner. Daarnaast moet je ook niet te vaak je haar wassen. Je hoofdhuid heeft natuurlijke oliën en wanneer jij je haar te vaak gaat wassen, scrub je deze oliën van je huid af. Op deze manier is je hoofdhuid niet gezond en laat een gezonde hoofdhuid nou net datgene zijn waar je haar zo glanzend van wordt. 

Verzorging van binnenuit

Het verzorgen van je haar hoeft niet alleen gedaan te worden door middel van het gebruik van producten, maar ook van binnenuit moet je haar verzorgd worden. Droog haar of beschadigd haar kan een gevolg zijn van verkeerd eten of te weinig eten. Zorg ervoor dat je voeding er volwaardig uitziet en ook gevarieerd. Elke dag 1,5 tot 2 liter water drinken wordt zeker aangeraden en ook voldoende proteïnen en gezonde vetten innemen hoort bij een goed voedingspatroon voor mooi glanzend haar. 

Ontspanning

Nog een belangrijk aspect voor gezond haar is rekening houden met jezelf. Zorg ervoor dat je ook genoeg tijd hebt voor ontspanning, voldoende beweging en voldoende en een goede nachtrust. Deze punten zijn cruciaal om gezond haar te krijgen, dus neem deze zeker niet voor lief.