Sense Beauty Studio
voedingssupplementen kopen?
Budget

Voedingssupplementen kopen?

Denk jij er weleens aan om voedingssupplementen te kopen maar weet je niet zo goed hoe en wat? Dan is deze blog wat voor jou! In deze blog wordt er uitleg gegeven over alles rondom het gebruiken en kopen van voedingssupplementen.

Wat zijn voedingssupplementen? 

Voedingssupplementen zijn gezonde stoffen (zoals vitaminen en mineralen) die je naast je normale voeding inneemt. Ze worden meestal ingenomen in de vorm van een tablet of capsule, maar er bestaan ook supplementen in de vorm van een vloeibare of poeder supplement. Verder bestaan er ook nog heel veel verschillende soorten voedingssupplementen, er bestaan voedingssupplementen die slechts 1 voedingsstof bevatten maar er bestaan ook voedingssupplementen die meerdere voedingsstoffen bevatten.

Waarom zou je voedingssupplementen nemen?

Nederland slikt zichzelf gezond: helft van de Nederlanders gebruikt voedingssupplementen’. Dit is wat de waarheid is. Nederland slikt zichzelf gezond. Bijna twee derde van de Nederlanders neemt regelmatig voedingssupplementen, ruim een derde gebruikt af en toe voedingssupplementen. Dit blijkt uit een onlineonderzoek, dit onderzoek is afgenomen bij Nederlanders tussen de 15 en 70 jaar.

De meeste gezonde stoffen zitten in gezonde voeding, denk aan groente en fruit. Het is dus erg belangrijk om gevarieerd en gezond te eten, hierdoor krijg je alle voedingsstoffen binnen die je op een dag nodig hebt. Voor de mens is het vaak lastig om altijd gezond te eten, daarom is het handig om hierbij een voedingssupplement aan toe te voegen, zodat je toch genoeg vitaminen en mineralen binnenkrijgt.

Natuurlijk zijn er ook nog andere redenen om voedingssupplementen te slikken naast je dagelijkse voeding.

  • Je lichaam heeft al heel veel vitaminen, mineralen en andere gezonde voedingsstoffen. Soms heeft het lichaam niet genoeg om goed te kunnen functioneren, hier slik je dan voedingssupplementen voor, om het tekort in je lichaam op te vullen.
  • Sommige mensen hebben meer behoefte aan bepaalde vitaminen of mineralen. Dit kan bijvoorbeeld komen door veel stress, roken, medicijngebruik, of bijvoorbeeld erfelijke aanleg. Supplementen kunnen hierbij helpen.
  • Weinig mensen eten dag in dag uit gezond en gevarieerd. Als er een dag tussen zit dat je niet genoeg groente binnenkrijgt is het voor sommigen een geruststellende gedachte om hierbij een voedingssupplement te slikken.

Voedingssupplementen tijdens het sporten

Tijdens het sporten vraag je natuurlijk veel van je lichaam, om goed te kunnen trainen en progressie te kunnen meemaken kunnen supplementen je helpen bij het opbouwen van weerstand, het verstevigen of herstellen van spieren of het verhogen van de energieproductie.

Soorten supplementen die handig zijn tijdens het sporten:

  • Magnesium, magnesium is erg handig voor meer spierkracht, spierontspanning en het uithoudingsvermogen. Als je erg vermoeid bent na het sporten of je voelt je spieren heftig na het sporten is het handig om extra magnesium in te nemen.
  • Creatine, creatine is een lichaamseigen stof. Inname van extra creatine helpt mensen die sporten om beter te presteren tijdens een kortdurende krachtsinspanning. Creatine speelt een rol bij de energievoorziening van spier- en zenuwcellen.
  • Aminozuren, aminozuren zijn de bouwstenen voor eiwitten. Spieren bestaan grotendeels uit eiwitten. Door training ontstaan er kleine scheurtjes in de spieren. Aminozuren kunnen helpen bij het herstel van je spieren na sport. Dit zorgt ervoor dat je ook sneller progressie ziet tijdens je sporttraject.