Sense Beauty Studio
Skincare

Overweeg jij een haartransplantatie?

Je ziet het steeds vaker terugkomen in de maatschappij, een haartransplantatie. Eigenlijk kent iedereen wel iemand die deze behandeling heeft gedaan. In de meeste gevallen wordt dit gedaan bij mannen. Een grote reden om een haartransplantatie te ondergaan is doordat je kaal wordt. Dit kan op specifieke plekken zijn op je hoofd. Het kunnen dus ook enkele kleine plekjes zijn, maar ook hiervoor is de behandeling mogelijk.

Krijg weer een volle bos haar door een haartransplantatie

Zoals gezegd is de grootste reden om een haartransplantatie te ondergaan doordat je kaal wordt. Ook voor andere redenen doen mensen dit. Denk hierbij aan littekens die je hebt opgelopen, maar ook na bestraling waardoor je haar is uitgevallen en niet teruggroeit. kaal worden kan voor veel onzekerheid zorgen. Vooral de maatschappij waarin we nu leven is een ideaalbeeld voor veel mensen belangrijk. Voor veel mensen is de behandeling daarom een reden om zich weer beter in hun vel te laten zitten. Je kunt na de behandeling weer zelfverzekerd met een volle bos haar over straat. In de meeste gevallen is het mogelijk om deze behandeling te ondergaan, maar in een enkel geval niet. Ga dus goed in gesprek met de behandelaar en kijk samen naar wat er mogelijk is bij jou.

Een grote verandering in de maatschappij

Ondanks het flinke ideaalbeeld wat de laatste jaren heerst, is een haartransplantatie een steeds meer voorkomend gespreksonderwerp. Er heerst zeker nog een taboe op dit onderwerp. Want waarom zou je dit doen? Je bent toch goed zoals je bent? Toch kan het voor veel mensen een oplossing zijn om zich weer beter te voelen en dat mag. Je ziet bijvoorbeeld dat bn’ers er voor uitkomen dat ze een haartransplantatie zijn ondergaan. Voorheen was dit absoluut niet aan de orde dat je hierover sprak. Het is overigens niet zo dat het taboe volledig voorbij is. Dit zal niet van de een op de andere dag voorbij zijn. De behandeling is niet goedkoop, dus je moet er aardig wat geld voor neerleggen. Het zal dus niet voor iedereen weggelegd zijn. Voor deze verandering hoef je maar één keer behandeld te worden, dus dat is voor veel mensen een groot voordeel.

Haartransplantatie en wat te verwachten bij de behandeling?

Maar wat houdt zo’n behandeling eigenlijk in? Het is namelijk niet zomaar iets wat je even gaat doen. Het is een keuze die je weloverwogen moet maken, want het zorgt voor een hele verandering. Je bent dan ook niet binnen een uurtje weer buiten. Zo’n haartransplantatie heeft namelijk een gemiddelde behandeltijd van acht uur. Dat is een flinke zit. Bij deze behandeling worden haarzakjes verplaatst naar andere delen van je hoofd, waardoor er weer haar kan groeien. Voor een goed resultaat moet je echter wel veel geduld hebben. Je zult dit niet gelijk zien. Het uiteindelijke resultaat zal pas echt zichtbaar zijn na ongeveer een jaar. Het herstel gaat daarentegen wel een stuk rapper. Je ziet na ongeveer anderhalve week niks meer van de behandeling van TransHair terug.