Sense Beauty Studio
Skincare

Op deze manier zorg je voor je huid

Een schone, egale huid is natuurlijk iets waar we allemaal naar streven, maar hoe krijgen we dat voor elkaar? Er zijn verschillende manieren hoe je dit kan bewerkstelligen. Je kunt namelijk je huid van binnenuit (dus eten, drinken en supplementen) verbeteren, maar ook door van buitenaf gebruik te maken van verschillende huidverzorgingsproducten. In dit artikel vertel ik je hoe je jouw huid kunt verzorgen voor die mooie, egale huid. 

Van binnenuit

Het verbeteren van je huid begint binnenuit, het is namelijk niet voor niets dat ze zeggen: je bent wat je eet. Dat heeft ook zeker te maken met je huid. Als jij alleen maar ongezonde en bewerkte voeding eet, dan gaan de organen die ervoor zorgen dat alles ontgift wordt in je lijf het druk krijgen. Vaak worden dan de afvalstoffen via de huid geloosd. Zorg er dus voor dat je gezond, onbewerkt voedsel eet en vooral veel verschillende soorten groente en fruit. 

Wat ook een onderdeel is om van binnenuit te zorgen voor een betere huid is het drinken wat je nuttigt. Om een mooie huid te creëren is het drinken van water een must. Zorg ervoor dat je sowieso 1,5 tot 2 liter water drinkt per dag en het liefst zelfs nog meer. Ook groene thee en bietensap zorgen voor een mooie huid. 

Van buitenaf

Als je gezond eet en drinkt is het tijd om ook vanaf buiten te werken aan de verzorging van je huid. Voor het reinigen van je huid van buitenaf zijn meerdere middelen nodig. Om te beginnen moet de huid goed gereinigd worden. Op de huid hoopt zich veel vuil op, waardoor het reinigen van de huid in de ochtend en avond noodzakelijk is. Daarnaast moet er ook geëxfolieerd worden. Dit is om de bovenste huidlaag dun te houden. Wel is het handig om dit ongeveer één keer in de week te doen en niet vaker. Na de reiniging van de huid moet de huid ook weer verzorgd worden. Dit kan gedaan worden met een moisturizer, maar kies er wel één zonder parfum. Ook is het insmeren van je huid met SPF een must, want de zon schijnt er elke dag op. Naast dit alles is het één keer in de week aanbrengen van een gezichtsmasker ook geen overbodige luxe. Een masker doet eigenlijk al het bovengenoemde werk in één keer, waardoor het aanbrengen van een masker één keer in de week wonderen zal doen voor je huid.