Een facelift: hoe werkt dat precies?
Misschien ken je de beelden over een facelift wel van tv; een onnatuurlijk strak gespannen huid, waardoor emoties onzichtbaar zijn en men zichzelf amper nog herkent in de spiegel. Dit is echter iets van vroeger, de plastische chirurgie heeft zich sinds die tijd ver ontwikkeld. Een facelift hoeft niet langer te betekenen dat je gezicht op een masker lijkt. Door de nieuwste medische ontwikkelingen kun je er met een eenvoudige ingreep nu net zo jong uitzien als jij je voelt.
Hoe verschilt een facelift tegenwoordig van vroeger?
Vroeger werd een facelift uitgevoerd door je huid strak te spannen. Dit werd gedaan door insneden te maken bij je kaaklijn en haar grens. Hierna werd je huid aangetrokken en de overtollige huid verwijderd. Daarna werd je huid weer gehecht. Deze methode zorgde ervoor dat je huid strakker op je gezicht zit, maar blijft op de lange termijn niet mooi. In tegenstelling tot vroeger haalt een plastisch chirurg nu ook het extra vet en vocht onder je huid weg. Hierdoor is de ingreep een stuk subtieler dan vroeger en valt het minder op dat je een ingreep hebt gehad. Ook blijft het resultaat langer mooi en krijg je minder last van verzakkingen, omdat immers het probleem waardoor je huid is gaan zakken – het overtollige vet, vocht en weefsel – is weggehaald.
Wie kiezen voor een facelift?
In Nederland is een facelift een veelvoorkomende operatie. De meeste mensen die dit overwegen zijn tussen de 40 en 70 jaar oud. De redenen voor mensen verschillen, maar het zijn vaak cosmetische redenen. Veel mensen die dit nemen, doen dit omdat ze mooi oud willen worden en zich storen aan verzakkende wangen of nek. Je kaaklijn kan namelijk ook weer zichtbaarder worden als je een facelift neemt. Doordat er overtollige huid, vet en weefsel uit je wangen wordt weggehaald, trekt de huid rondom je kaak zich ook strak.
Verdoving tijdens een facelift: narcose of toch niet?
Je hebt allerlei verschillende soorten facelifts. De klassieke lift die je hele gezicht behandelt, duurt enkele uren. Hiervoor is het gebruikelijk dat je onder narcose gaat. Maar, je hebt ook talloze andere kleinere behandelingen waarbij je niet onder narcose hoeft. Bij een lift die een relatief kleine ingreep is, kun je ook een plaatselijke verdoving nemen. Deze ingreep duurt ook minder lang: je hebt zelfs facelifts die enkel een half uur duren. Dit geldt bijvoorbeeld voor een mini lift of een halslift. Je kunt vaak diezelfde dag gewoon nog naar huis. Let op! Zelf rijden is een no-go, ook bij een kleine ingreep.
Hoeveel kost een facelift?
Er hangt wel een prijskaartje aan een jeugdig gezicht. Voor een klassieke facelift betaal je gemiddeld zo’n 3500 euro. Deze prijs kan echter verschillen per kliniek. Kies nooit de goedkoopste omdat je geld wilt besparen. Je gezondheid en uiterlijk is het laatste waar je op wilt bezuinigen! Een kleinere ingreep is goedkoper. Wil je de precieze prijs weten van een lift? Neem dan contact op met een betrouwbare kliniek.