Sense Beauty Studio
bedrijfsstoelmassage
Skincare

Bedrijfsstoelmassage voor jouw bedrijf?

Heb jij een bedrijf of werk je bij een bedrijf waar je vaak achter je laptop moet zitten? Dan is een bedrijfsstoelmasseur misschien wat voor jou! Deze masseur zorgt ervoor dat je rug, nek en schouders los blijven. Veel in dezelfde houding zitten is natuurlijk nooit goed! Hieronder vind je meer informatie over een bedrijfsstoelmassage!

Wat houdt een bedrijfsstoelmassage in?

Je wilt natuurlijk het beste uit je medewerkers en collega’s halen, het is dan belangrijk om aandacht te besteden aan hun welzijn. Het liefst een bedrijf vol met gezonde en gemotiveerde medewerkers.

Door een bedrijfsstoelmassage toe te passen geeft het een effectieve werking op stress op werk te verminderen of zelfs te voorkomen.

Tijdens zo’n stoelmassage ontspant de masseur de schouders, rug, nek, armen, handen en hoofd. Alles wordt los gemaakt en goed naar gekeken.

Wat zijn RSI-klachten?

RSI is een afkorting voor pijn in de spieren en gewrichten van handen, polsen, armen, schouder en/of de nek. Deze klachten komen door vermoeidheid, of door het steeds hetzelfde herhalen, denk dus aan een kantoorbaan. Omdat RSI de verzamelnaam is voor veel klachten, geven artsen er de voorkeur aan om ziekten specifiek te noemen, zoals tenniselleboog, muisarm of carpaal tunnelsyndroom.

Waar zorgt een bedrijfsstoelmassage allemaal voor?

Kantoormedewerkers zitten dag in dag uit op hun bureaustoel achter de computer. Dit is een groot deel van de dag dezelfde houding. Hierdoor worden bepaalde spieren verkrampt en wordt het werk dus zwaarder, vaak onopgemerkt.

Hier is dan ook een oplossing voor, een bedrijfsstoelmassage! Zo’n massage duurt ongeveer 15 minuten en ik ontzettend effectief. Het kan de bloedstroming naar de vernauwende spieren herstellen, hierdoor voel je je natuurlijk energieker.

Resultaten van een bedrijfsstoelmassage

  • Meer werkplezier, geen pijn tijdens het werken betekend natuurlijk meer plezier tijdens het werken.
  • Verhoging weerstand, je lichaam hoeft geen ‘aandacht’ meer te geven aan pijnlijke delen in je lichaam, hierdoor krijg je natuurlijk ook een verhoogde weerstand, wat weer goed van pas komt bij je baan.
  • Verbetering bloedcirculatie, doordat alle spieren los en soepel zijn is het logisch dat er een verbetering zit in de bloedcirculatie. Je lichaam is veel meer ontspannen en daar om ontstaat er dus een betere bloedcirculatie.
  • Nieuwe energie, door minder pijn, betekent meer energie.
  • Afvoer van afvalstoffen
  • Geestelijke en lichamelijke ontspanning, doordat je spieren ontspannen zijn, vooral inclusief de nek, is je geest ook veel meer ontspannen.
  • Verbeterde productiviteit bij medewerkers.

En natuurlijk als laatste vermindering van spierklachten in schouders, nek, armen en rug. Wat erg fijn is bij het goed functioneren en werken op een lange, productieve dag.

Bedrijfsstoelmassage en de werkkostenregeling

Een stoelmassage op het werk kan een manier zijn om ziekteverzuim tegen te gaan. Een bedrijf kan in aanmerking komen voor subsidie of een regeling om de kosten van een bedrijfsmasseur (deels) te declareren. Hierbij zijn wel een aantal voorwaarden waar het bedrijf aan moet voldoen. De voorwaarden zijn als volgt:

  • Het gezondheids- en veiligheidsplan van het bedrijf bepaalt dat massagestoelen aan werknemers moeten worden verstrekt.
  • Bedrijfsstoelmassage wordt uitgevoerd tijdens kantooruren en op de werkvloer
  • Werknemers hoeven geen persoonlijke uitgaven voor stoelmassage te betalen