Sense Beauty Studio
Make-up

Alles leren over nagels vanuit huis

Nagelverlenging: We verlengen de natuurlijke nagel met tips of sjablonen. Dat zijn plastic nagels die op de natuurlijke nagel worden geplakt, dan worden ze op de gewenste lengte gevijld en worden ze geblend (met de natuurlijke nagel gelijk gevijld) aan de oppervlakte zodat er geen overgang meer te zien is. De tips geven absoluut geen stevigheid maar dienen alleen om de nagels langer te maken. Het product zelf dient voor de stevigheid. Hetzelfde geldt voor sjablonen alleen maken we de verlenging dan van het product zelf, ideaal voor nagelbijters. Hierna wordt het product aangebracht. Acryl bestaat uit een mengsel van poeder en vloeistof. Wanneer dit vermengd wordt ontstaat er een bolletje dat met een penseel wordt aangebracht op de nagel. Binnen enkele minuten wordt dit hard. De nagels kunnen dan in model gevijld worden. Het duurt echter wel 24 uur voordat het product volledig uitgehard is. De eerste dag moet u dus nog wel even voorzichtig zijn. Kijk bij de verzorgingstips hoe u langer plezier kunt hebben van uw nagels.

Leer er alles over met een thuisstudie nagelstylist

Spreekt jou dit aan, en wil je klanten graag helpen met hun nagels? Een thuisstudie tot nagelstylist is dan misschien wel iets voor jou. Vanuit huis, op je eigen tempo, leer je alles over nagels en maak je kennis met verschillende technieken. Denk aan acryl, fiberglass en gel.

Gelnagels
Nagelverlenging: We verlengen de natuurlijke nagel met tips of sjablonen. Dat zijn plastic nagels die op de natuurlijke nagel worden geplakt, dan worden ze op de gewenste lengte gevijld en worden ze geblend (met de natuurlijke nagel gelijk gevijld) aan het oppervlakte zodat er geen overgang meer te zien is.De tips geven absoluut geen stevigheid maar dienen alleen om de nagels langer te Het product zelf dient voor de stevigheid. Hetzelfde geldt voor sjablonen alleen maken we de verlenging dan van het product zelf, ideaal voor nagelbijters. Hierna wordt het product aangebracht. Gel is een wat stroperige substantie die met een penseel op de nagel wordt aangebracht. De Gelnagels worden niet zoals acryl vanzelf hard. Dit gebeurt met behulp van een UV lamp. Nadat er meerdere lagen zijn aangebracht en uitgehard onder de UV lamp wordt de plaklaag verwijderd en de nagel in model gevijld.

Kijk bij verzorgingstips hoe u langer plezier kunt hebben van uw kunstnagels !

Nagelversteviging

Heeft u zelf mooie lange nagels, maar wilt u ze iets steviger omdat ze snel breken ? U kunt uw nagels laten verstevigen met Gel of Acryl. Er wordt dan een laagje Gel of Acryl over de eigen nagel aangebracht.

Opvullen

Na ongeveer 3 à 4 weken dienen de nagels te worden bijgewerkt, afhankelijk van hoe snel uw nagels groeien. De Gel of Acryl die op de natuurlijke nagel (of verlenging) de kunstnagel vormt, groeit gewoon mee met de natuurlijke nagel. Bij de nagelriemen krijgt u een stukje nagel wat niet bedekt is met Gel of Acryl. Als u French Manicure nagels hebt, zit het witte randje niet meer op de juiste plek. Doordat de nagels doorgroeien verplaatst ook de stevigheid van de nagels waardoor ze eerder breken. Daarom is het belangrijk uw nagels op tijd te laten bijwerken. Bij een opvulbehandeling word eerst een laag van de oude Gel of Acryl afgevijld. Dit om te voorkomen dat de nagel steeds dikker wordt na elke opvulbehandeling.

Verwijderen van kunstnagels

Wilt u (even) geen kunstnagels meer, of heeft u er even geen tijd of geld meer voor?? Ze kunnen weer verwijderd worden. Belangrijk is wel dat u ze er niet af gaat peuteren. Hiermee kunt u ernstige schade toebrengen aan uw natuurlijke nagel. U kunt zelfs hele stukken meetrekken. Laat ze eraf vijlen door de nagelstyliste! Nadat de kunstnagels zijn verwijderd, is een goede verzorging erg belangrijk. Masseer de nagelriemen dagelijks met een nagelriemolie en behandel de nagels met een nagelverharder. De nagels hebben toch enige tijd afgesloten gezeten en kunnen daardoor wat slapper aanvoelen.

Tips om uw nagels langer mooi te houden

 1. Gebruik uw nagels niet als gereedschap!! Dit voorkomt scheuren en breken van de nagels.
 2. Waneer u uw nagels met regelmaat stoot, vijl ze dan iets korter. Het is vaak een teken dat de nagels iets lang voor u zijn. Knip de nagels nooit! Hierdoor scheuren ze.
 3. Smeer uw nagels en nagelriemen regelmatig in met nagelolie. Hierdoor blijven de nagels en nagelriemen soepel. Bovendien voorkomt de olie uitdroging van de nagels en nagelriemen en het bevorderd de groei van uw natuurlijke nagels.
 4. Gebruik voor u nagellak aanbrengt een basecoat, dit voorkomt verkleuring van de nagels.
 5. Als u nagellak weer wilt verwijderen, gebruik dan nagellakremover zonder aceton.
 6. Probeer vuil nooit weg te halen met iets scherps. Gebruik een nagelborsteltje. Worden de nagels aan de achterkant smoezelig? Week dan 1 x per week in een lauw badje met Biotex blauw of Badedas Classic. Als alternatief kunt u ook een beetje tandpasta gebruiken.
 7. Als u huishoudelijk werk gaat doen, gebruik dan handschoenen.
 8. Pas op met schoonmaakmiddelen zoals terpentine, cif, Chloor en andere agressieve producten, hierdoor kunnen de nagels oplossen.
 9. Gebruik zoveel mogelijk de zijkanten van uw handen en vingers bij bijvoorbeeld het opmaken van bedden en dergelijke.
 10. Wanneer er een nagel los zit door bijv. hard stoten, blijf er dan niet mee lopen. Een losse nagel geeft kans op infecties. Laat de nagel repareren. Ga nooit zelf uw nagels eraf trekken of eraan peuteren. Dit kan uw natuurlijke nagels ernstig beschadigen!
 11. Laat uw nagels op tijd bijwerken. Na enkele weken groeien de nagels uit en daardoor raken de nagels de balans kwijt. Hierdoor kan de nagel eerder breken. Als de nagels regelmatig loslaten kan dit ook vele andere oorzaken hebben, zoals bijv. ziekte of medicijngebruik.